Ierse tuintentoonstelling Bloom afgelast

  De Ierse tuinenshow Bloom in the Park, die van 3 tot en met 7 juni zou plaatsvinden in Dublin, gaat niet door. Vorig jaar ging Bloom ook al niet door. Van de internationale tuinenshows is Bloom de eerste die dit jaar de handdoek in de ring gooit.

  Bloom zou voor de vijftiende keer plaatsvinden in het Phoenix Park in het centrum van Dublin. De Ierse organisatie Bord Bia heeft nu besloten het jubileum te vieren met een serie online evenementen. Onder de titel Bloom At Home werkte de organisatie vorig jaar al nauw samen met de Ierse omroep RTE voor een serie televisieprogramma’s.

  Bloom-gevoel

  Deze programma’s zijn bedoeld om het Bloom-gevoel op alle tuinliefhebbers over te brengen. Ook dit jaar hebben bekende kwekers, ontwerpers, hoveniers en sponsors hun medewerking aan de programma’s toegezegd.

  De bekende Chelsea Flower Show is niet afgelast, maar verplaatst naar de week van 21 tot 26 september. Het is de eerste keer in 108 jaar geschiedenis dat de Royal Horticultural Society (RHS) zo’n besluit heeft moeten nemen, schrijft de organisatie op haar website. Het Franse tuinenfestival van Chaumont-sur-Loire volstaat met de mededeling op de website dat het landgoed zijn deuren tot nader orde heeft gesloten voor het publiek.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties