Chelsea Flower Show uitgesteld naar september 2021

De RHS heeft de Chelsea Flower Show uitgesteld naar september. Dit vanwege de vele corona-besmettingen momenteel in Engeland en de onzekere situatie op welk niveau Londen in mei zal zitten.

Welcome to Yorkshire publiekslieveling op Chelsea 2019
De showtuin Welcome to Yorkshire op de Chelsea Flower Show van 2019, ontworpen door Mark Gregory.

Eerder was de Royal Horticultural Society (RHS) nog voornemens om de show met een groot aantal aanpassingen in mei door te laten gaan. Het aantal showdagen zou worden uitgebreid met één dag naar zes dagen. Minder bezoekers zouden de show mogen bezoeken en zij zouden net als de exposanten een negatieve test moeten overleggen.

Miljoenen mensen gevaccineerd

Daar ziet de RHS nu toch vanaf door de hoge besmetttingsgraad in Engeland. „Uit verantwoordelijkheid naar onze exposanten en iedereen die op wat voor manier dan ook betrokken is bij de show. In september zullen miljoenen extra mensen gevaccineerd zijn en hoogstwaarschijnlijk zal het aantal besmettingen dan flink zijn gedaald.’’

Pracht herfstbloeiers

Het is voor het eerst dat de 108 jaar oude Chelsea Flower Show niet in mei maar in september wordt georganiseerd. De show zal er volledig anders uitzien door het andere seizoen. Volgens de RHS biedt dit juist kansen om de pracht van de herfstbloeiers en -vruchten te laten zien: „Zoals Salvia’s, Asters, Dahlia’s, siergrassen, fruit en groenten.’’

Minder entreetickets

De show vindt plaats van 21 t/m 26 september, een dag langer dan de vijf showdagen in mei. Ook houdt de RHS vast aan het verlagen van het totaal aantal bezoekers: in plaats van 168.000 zullen 140.000 mensen de show mogen bezoeken. Vorig jaar ging de Chelsea Flower Show helemaal niet door, toen bood de RHS een virtuele showbeleving aan. Die zogenoemde RHS Virtual Chelsea Flower Show is dit jaar ook weer te zien, van 18 t/m 23 mei.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties