Hortipoint ‘IGA Berlin sluit af met miljoenenverlies’

  ‘IGA Berlin sluit af met miljoenenverlies’

  0

  De internationale tuinexpositie IGA Berlin, zeg maar de Floriade van Duitsland, sluit af met een tekort van rond de €10 miljoen. Dat schrijft het Duitse vakblad Neue Landschaft.

  De expositie die 15 oktober haar deuren sloot, trok in een half jaar tijd rond de 1,3 miljoen bezoekers. Daarmee zijn de verwachtte 2,35 miljoen bezoekers bij lange na niet gehaald.

  Promotie

  De CDU-fractie in het Berlijnse deelbestuur stelt dat de stad te weinig geld heeft uitgetrokken voor promotie van de tuinententoonstelling. Met de toenemende stroom toeristen, plus de 5 miljoen inwoners van de stad, had de IGA meer bezoekers moeten trekken.

  Positieve punten

  Ondanks het tekort zijn er ook positieve punten. Zo is de stad een groen recreatiegebied rijker dat ook in de toekomst toeristen kan trekken. Daarbij is de €10 miljoen verlies een stuk minder dan de €37 miljoen verlies die bij de vorige IGA in Hamburg werd geleden. Ook geldt als verzachtende omstandigheid dat de weersomstandigheden verre van ideaal waren.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  avatar