Nederland Zoemt organiseert seminar over bijvriendelijke gemeentes

Op dinsdag 28 november vindt het inspiratieseminar Bijvriendelijke Gemeente plaats in Amersfoort. Het seminar is onderdeel van de campagne Nederland Zoemt.

Bijvriendelijke gemeente
Foto: Miranda Vrolijk

Gemeenten spelen een belangrijke rol in bijvriendelijk beheer. Dit zorgt voor structureel betere levenskansen voor wilde bijen. Elke regio vraagt daarbij een eigen aanpak. De campagne Nederland Zoemt helpt gemeenten hierbij.

Tijdens het seminar spreekt Koos Biesmeijer over bijen als dragers van het natuurlijk kapitaal. Biesmeijer is hoogleraar aan de Universiteit Leiden en directeur van het Biodiversity Center van Naturalis. Daarna geven de gemeenten Culemborg en Arnhem pitches over de praktijk. Culemborg over bijvriendelijk beheeer en Arnhem over burgers in actie. Ook is het mogelijk om aan twee workshops deel te nemen. Een daarvan gaat over het samenwerkingsverband Groene Cirkels in Leiden.

Het seminar vindt plaats in Amersfoort op 28 november van 13.00 – 17.15 uur. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.bijenlandschap.nl.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties