IVN selecteert gemeenten om Tiny Forest aan te leggen

IVN Natuureducatie heeft vijftien gemeenten geselecteerd om een Tiny Forest aan te leggen. Gemeenten konden zich begin dit jaar inschrijven voor het aanleggen van drie Tiny Forests in samenwerking met IVN Natuureducatie, scholen en buurtbewoners.

Begin dit jaar hebben 37 gemeenten zich aangemeld om Tiny Forest-partnergemeente te worden. Bij de selectie die IVN gemaakt heeft, is onder andere gelet op de ligging, of er draagvlak en goede samenwerking in de buurt is en op de motivatie. De partnergemeenten dit jaar zijn: Alkmaar, De Ronde Venen, Den Helder, Dordrecht, Ede, Eijsden-Margraten, Hoogeveen, Kampen, Leeuwarden, Roermond, Smallingerland, Tilburg, Tynaarlo, Weert en Zaanstad.

100 Tiny Forests

Vorig jaar ontving IVN Natuureducatie €1,85 miljoen van de Nationale Postcode Loterij voor de aanleg van 100 Tiny Forests. Deze wil IVN realiseren samen met geselecteerde partnergemeenten. Vorig jaar zijn er al twaalf gemeenten geselecteerd. Dit jaar zijn dat er onder andere door een donatie van de Fred Foundation vijftien.

Daan Bleichrodt, IVN projectleider Tiny Forest: „Niet alleen het aantal gemeenten waarmee we samenwerken valt op, maar ook de diversiteit. Of je nu aan de Zeeuwse kust, de Friese meren, in de Randstad of in het Limburgse Heuvellandschap woont, je bent altijd dichtbij een Tiny Forest.”

Biodiversiteit

Weert is een van de nieuwe partnergemeenten. Daar zette de wethouder biodiversiteit Geert Gabriels zich in voor het planten van Tiny Forests: „Vanaf 2018 is biodiversiteit een specifiek benoemde wethouderspost waar we meteen werk van maken. Ik stroom over van enthousiasme over dit concept van Tiny Forest. Er zit alles in: bos, lucht, natuureducatie, blijheid, een prachtig verhaal!’

In het najaar planten de vijftien gemeenten hun eerste Tiny Forest.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties