IVN zoekt gemeenten voor honderd Tiny Forests

  IVN Natuureducatie gaat 100 Tiny Forests, minibossen ter grootte van een tennisveld, aanleggen vóór 2021. Om dit doel te bereiken zoekt IVN 24 partnergemeenten, waarvan 12 gemeenten door IVN geselecteerd worden in 2018 en nog eens 12 in 2019.

  In november van dit jaar planten IVN en deze gemeenten de eerste 12 Tiny Forests aan. In elke partnergemeenten komen minimaal 4 Tiny Forests te liggen. Elke gemeente met interesse voor het project Tiny Forest kan zich aanmelden voor 17 juli.

  IVN wil de nieuwe Tiny Forests niet alleen realiseren in nauwe samenwerking gemeenten, maar ook met lokale buurtinstanties en omwonenden, variërend van jong tot oud. Kinderen en buurtbewoners hebben een belangrijke rol in het project.

  Buitenlokaal

  Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een belangrijke plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar hier.

  Wageningen Environmental Research onderzoekt het effect van de Tiny Forests op biodiversiteit, hittestress, waterberging en CO2 opslag. IVN ontving €1,85 miljoen van de Nationale Postcode Loterij om dit te realiseren.

  Gemeenten die willen meedoen met Tiny Forest kunnen zich aanmelden op de website www.tinyforest.nl.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties