’Je kunt duizenden soorten planten gebruiken’

Last van tekorten bij kwekers? Daar hebben ze bij De Bloeimeesters geen last van: er zijn duizenden soorten planten, dus als de één niet te krijgen is, kiezen ze gewoon een ander met gelijksoortige eigenschappen.

De Bloeimeesters (vlnr): Iverna Zaalberg, Cor van Gelderen, Linda van de Lavoir, Martin Twaalfhoven, Marcel Silkens, Jeroen Hamers, Jessie Straathof, Arjan Boekel, Floor Korte en Frank Zoontjes.

Sinds vorig jaar augustus hebben tien ontwerpers de handen ineen geslagen en het collectief De Bloeimeesters opgericht. Samen kunnen ze meer en grotere opdrachten aan. Alle tien hebben ze een passie voor planten: „Wij vinden dat het in de tuin altijd om de planten draait’’, aldus de nestor van de groep Cor van Gelderen.

Een ingewikkeld vak

Duizenden planten kun je in de tuin toepassen, die zich allemaal anders gedragen. Het samenstellen van een uitgekiend beplantingsplan, dat goed is afgestemd op de omstandigheden en waarin zo veel mogelijk verschillende planten zijn gebruikt, is een ingewikkeld vak. „En dat beheersen wij goed.’’

In Tuin en Landschap 11 staat een uitgebreid interview met Van Gelderen. Daarin gaat hij dieper in op de visie van de Bloeimeesters en hun missie om zowel tuinen als de openbare ruimte te beplanten met een gevarieerder sortiment. Met een digitaal abonnement kun je het hier lezen.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties