Kantinegesprek op 11 september met prijswinnende ontwerpers

Woensdag 11 september vindt er weer een Kantinegesprek plaats in Apeldoorn. Dit keer onder anderen met twee ontwerpers die beiden het afgelopen jaar bekroond zijn met een ontwerpprijs.

Noël van Mierlo won in februari met zijn Japanse watertuin twee prijzen van de Britse Society of Garden Designers (SGD). De tuin werd verkozen tot beste internationale tuin en hij kreeg ook de People’s Choice Award. Tijdens het Kantinegesprek vertelt hij meer over het samenwerken met professionals uit andere disciplines. Dit leidt volgens hem tot het meest optimale resultaat.

Daarnaast maakt Arjan Boekel zijn opwachting. Zijn showtuin ’Tweede Natuur – een groene habitat’ werd op Gardenista als enige tuin met goud bekroond. Hij zal zijn ontwerp toelichten en vertellen hoe zijn tuin tot stand is gekomen.

Showtuin Arjan Boekel wint goud op Gardenista
Tuin- en landschapsarchitect Arjan Boekel geflankeerd door de vakjury van Gardenista.

De derde spreker is bomenconsulent Annemiek van Loon. Samen met bijendeskundige Arie Koster werkt zij aan een Plantenvademecum voor wilde bijen, vlinders en biodiversiteit in tuinen. Het boek komt half oktober uit.

Directeur Robbert Uittenbogaard van JUB Holland komt spreken over het toepassen van bloembollen om de biodiversiteit te bevorderen. Zo heeft het bedrijf meegewerkt aan een proef van Silvia Hellingman om bollen toe te passen als onderdeel van het aantrekken van natuurlijke bestrijders van de eikenprocessierups.

Tuinontwerper Peter van Dam gaat door middel van cabaret een bekende plant in de schijnwerper zetten.

Aanmelden
Het Kantinegesprek vindt plaats in het ACEC-gebouw in Apeldoorn. Aanmelden voor het Kantinegesprek kan via info@nova-tuinen.nl. De avond zelf is kosteloos. Wanneer je wilt mee-eten, dan kost dit €17,50. Het buffet opent om 18.00 uur en de avond begint om 19.30 uur.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties