Kijkje bij Keukenhof achter de schermen

  Momenteel is Keukenhof gesloten. Pas in de lente opent het park haar deuren voor het publiek. Maar wat gebeurt er in de tussentijd achter de schermen?

  Bij de Keukenhof krijgen ze regelmatig deze vraag: „Wat gebeurt er in het park in de maanden dat jullie dicht zijn?” In een serie korte video’s met de titel ’Keukenhof achter de schermen’ laat de bloemententoonstelling zien wat er allemaal moet gebeuren om het park klaar te maken voordat de bezoekers komen.

  Bij het maken van de bloemententoonstelling wordt niets aan het toeval overgelaten. Ruim zeven miljoen bloembollen moeten voor de kerst de grond in. Na een winterslaap komen de bollen in het voorjaar tot bloei en zorgen daarmee voor een kleurrijk park.

  Voorbereiding

  Eigenlijk begint de voorbereiding al in de lente. Dan denkt de ontwerper na over het ontwerp van de tuin, samen met de bollenkweker die de bloembollen levert. Er worden ontwerpen gemaakt en vanaf oktober worden de bollen geplant.

  In de video’s laten de tuinmannen van Keukenhof zien hoe het planten van bloembollen in zijn werk gaat. De bollen moeten niet alleen op een bepaalde diepte worden geplant, ook de onderlinge afstand tussen de bloembollen is belangrijk voor een mooi effect. En nog altijd gebeurt dit planten van zeven miljoen bollen helemaal met de hand.

  Stap 1: De inzenders leveren de bloembollen aan

  Stap 2: De ontwerper gaat aan de slag

  Stap 3: De bollen worden aangeplant

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties