Tuin en Landschap nieuws Keukenhof op zoek naar nieuwe tuinontwerper

Keukenhof op zoek naar nieuwe tuinontwerper

0

Een van de bekendste parken ter wereld, de Keukenhof in Lisse, is op zoek naar een nieuwe ontwerper of tuinarchitect. Martin Elling, die sinds 2014 aan het lentepark was verbonden, is in januari een eigen tuinontwerp- en adviesbureau begonnen.

Op 21 maart opent de Keukenhof de poorten voor het nieuwe seizoen. In acht weken tijd worden meer dan een miljoen bezoekers van over de hele wereld ontvangen in het Zocherpark.

Een van de bekendste en meest gefotografeerde plekken van de Keukenhof, de vijver die centraal in het Zocherpark ligt. (Foto: Ralph Mens)

De nieuwe ontwerper zal zich echter al met het ontwerp voor 2020 mogen gaan bezighouden. De bollen voor die editie moeten komend najaar namelijk alweer worden aangeplant.

Uitstraling

Als ontwerper van de Keukenhof ben je verantwoordelijk voor het ontwerp en de inrichting van het 32 hectare grote park, dat zijn uitstraling ontleent aan de combinatie van bloembollen, vaste planten, heesters en bomen. „Het succes van Keukenhof wordt bepaald door ons vaste concept, dat toch telkens weer vernieuwend en trendsettend is. Als ontwerper kijk je door de ogen van onze bezoekers, je verleidt en verrast hen,” aldus de vacature op de website van de Keukenhof.

Kennis van bloembollen

Gezocht wordt naar iemand met een opleiding op HBO-niveau en creatieve werkervaring in de groene sector. „Je hebt gevoel voor stijl, trends en exposure. En natuurlijk heb je kennis van bloembollen en ben je bereid je daarin verder te verdiepen. Daarvoor onderhoud je een breed netwerk van bloembollen- en plantenkwekers.”

De nieuwe ontwerper mag straks gaan werken op een van de meest gefotografeerde plekken ter wereld, met uitzicht op zo’n zeven miljoen bloeiende bollen.

Reageer op dit artikel

avatar