Keukenhof voor tweede jaar op rij niet open

Voor het tweede jaar op rij is een fysieke opening van de Keukenhof aan het begin van de lente niet mogelijk. Zaten we vorig jaar maart net in de eerste lockdown, nu is het de dreiging van een derde golf die het bloemenpark gesloten houdt. Online zijn de bloeiende tulpen en andere bolbloemen wel te bewonderen.

Keukenhof is tot en met 9 mei virtueel geopend. „We hopen dat we binnenkort wel bezoekers mogen ontvangen in het park. Dat zullen dan voor namelijk Nederlanders zijn. Dit jaar is Keukenhof echt een wandelpark, waar veilig en gecontroleerd een beperkt aantal bezoekers welkom is”, aldus directeur Bart Siemerink.

Teleurstelling

Vorige week was demissionair staatssecretaris Mona Keijzer nog op bezoek in het park. Keijzer, die inmiddels vanwege corona thuiszit, zei toen: „Keukenhof is uniek en ligt er prachtig bij! Ik begrijp de teleurstelling dat het park nog niet open kan, maar ik ben blij met het gesprek wat ik vandaag heb gevoerd en wat ik heb gezien. Dit neem ik weer mee in de gesprekken die we continu voeren binnen het kabinet om te kijken wat er wel kan, wanneer het epidemiologisch beeld dat weer toelaat.”

De huidige, landelijke regels maken het nog onmogelijk om bezoekers te ontvangen. Vorige week was staatssecretaris Keijzer op bezoek om te praten met directeur Siemeringk (links) en Jaap Bond, boegbeeld van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. (Foto: Keukenhof)
Video’s online

Voorlopig is al het moois in het park alleen via video’s te zien die twee keer per week online worden gezet. Ook worden dit jaar weer veel beelden op televisie uitgezonden, onder andere via Omroep Max. Siemerink: „We willen iedereen blij maken met mooie, kleurrijke beelden van ons park.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties