Klimmers vergroenen Dongense tuin

Wanneer je in een kleine tuin veel zitplek wilt creëren, maar ook veel planten, dan bieden klimmers de uitkomst. Ontwerper Mark Vlasman van Florissant Tuinen maakte voor een echtpaar in Dongen een gebruikstuin die door de klimplanten heel groen oogt.

(Foto: Florissant Tuinen)

Hedera hibernica, Wisteria sinensis en Vitis vinifera, heel gewone planten, maar met een groot effect. Ze zorgen ervoor dat de 11 bij 12 m grote tuin in Dongen heel groen oogt. Dat wilden de eigenaren graag, plus veel plek om te kunnen zitten. Daarom heeft Mark Vlasman drie verschillende terrassen aangelegd: een eetterras dicht bij de woning, een loungeplek in de schaduw en een grote zithoek achterin de tuin onder een overkapping.

(Foto: Florissant Tuinen)

De tuin heeft aan weerszijden een muur op de erfscheiding staan. Die heeft Vlasman eveneens in het groen gezet met aan de ene kant bamboe en beukenzuilen en aan de andere kant bolplatanen en hortensia’s. In Tuin en Landschap 10 staat een uitgebreide reportage over deze Brabantse tuin. Met een digitaal abonnement kun je het artikel hier lezen.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties