Let’s Connect: promotiecampagne tulpen van start

  Tulpen Promotie Nederland (TPN) presenteert de nieuwe campagne Let’s Connect. Door de pandemie vindt de jaarlijkse aftrap van het tulpenseizoen op 16 januari niet plaats op de Dam, maar zijn er acties via social media en televisie om consumenten te attenderen op de tulpen. Voor bloemisten is nieuw promotiemateriaal beschikbaar.

  TPN-voorzitter Arjan Smit: ‘Nationale Tulpendag willen we natuurlijk niet geruisloos voorbij laten gaan. Het eerder bekend gemaakte thema Let’s Connect blijft ons uitgangspunt. We hopen dat iedereen die de tulp een warm hart toedraagt zal meedoen.’ De start van de promotiecampagne omvat een boeketactie via social media en televisie en een pr-campagne richting consumentenmedia. Voor bloemisten, supermarkten, tuincentra en webwinkels is nieuw promotiemateriaal beschikbaar.

  Ivo Putman (links), presentator van het tv-programma De Grote Tuinverbouwing, ontvangt een boeket tulpen van TPN-voorzitter en tulpenteler Arjan Smit. Voor de opnames van het programma van aanstaande 16 januari is voor de kwekerij van Smit een mini pluktuin met 6.000 bloeiende tulpen gemaakt.

  Hashtag Tulpendag

  Honderd kleurrijke tulpenboeketten worden weggegeven via de Facebookpagina TulipTime. Tevens wordt elke bloemist, supermarkt, tuincentrum en webwinkel opgeroepen om op 16 januari een tulpenfoto te delen via social media en @Tuliptime te taggen of de hashtag #Tulpendag te gebruiken. De kwekers hopen daarmee een groot bereik te creëren zodat iedereen weet dat tulpen weer volop verkrijgbaar zijn.

  ‘Ook offline zetten we de tulp natuurlijk volop in de schijnwerpers’, vervolgt Arjan. ‘Zo is in het tv-programma De Grote Tuinverbouwing op 16 januari een uitgebreide terugblik op 9 edities van Nationale Tulpendag te zien en wordt de boeketactie gestart. Daarnaast loopt er gedurende het tulpenseizoen een PR-campagne richting consumentenmedia met inmiddels uitgebreide publicaties in tijdschriften en dagbladen.’

  Bron en foto’s: Tulpen Promotie Nederland

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties