Leuk voor thuis

  Hoe gek kan het gaan. Een jaar geleden had nog niemand van het coronavirus gehoord en nu aan het eind van 2020 kijken we terug op het meest bizarre jaar ooit. Daar hoort ook de meest bizarre kerst ooit bij. In ons geval: de beste kerst ooit.

  Het coronavirus heeft heel wat veranderd. Vaak vierden we kerst buiten de deur op bezoek bij familie of vrienden. En als het even kon op vakantie naar een winters oord. Dit jaar viert bijna iedereen Kerstmis thuis in huiselijke kring. We mogen amper bezoek ontvangen en moeten zo veel mogelijk binnen blijven. Door deze maatregelen is het helemaal hot om het thuis gezellig en leuk te maken.

  Dat is goed nieuws voor ons. Er wordt veel meer geld besteed aan sfeerproducten. En door alle maatregelen en beperkingen hebben mensen bovendien wat extra’s te besteden (in de horeca kun je het per slot van rekening niet uitgeven). In onze winkel merken wij echt het verschil. Normaal moesten we sfeerproducten met de grootste zorg inpakken omdat onze klanten het cadeau deden aan familie of vrienden. Nu gaat het – hup – met een simpel beschermend stukje papier in de tas mee. ‘Leuk voor thuis’,  is wat we dan horen.

  Dit jaar heb ik dan ook hoog ingezet en een grote voorraad aan decoratieartikelen ingekocht, zoals windlichten, kaarsen en kerstmannetjes. De kleur goud overheerst. Best gek, alsof goud expres is gekozen als trendkleur om te verbloemen wat er werkelijk aan de hand is in de wereld. Maar in financieel opzicht was 2020 absoluut een gouden jaar voor ons, dus wat dat betreft is de kleur goed gekozen. We hebben goed verdiend aan onze klanten die het thuis helemaal leuk en gezellig willen maken. En dat noemen wij dan weer ‘leuk voor thuis’.

  Maar desondanks ga ik 2020 niet koesteren. Ik hoop dat we komend jaar corona de baas worden en 2020 snel kunnen vergeten. Ik kijk er naar uit om ons vertrouwde leventje weer op te pakken. Dan maar weer als vanouds alle cadeautjes zorgvuldig inpakken voor familie en vrienden. Dat voelt vele malen beter.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties