Levende tuin centraal op Nationale Demodag Hoveniers

Komende woensdag 25 september is weer tijd voor de Nationale Demodag Hoveniers. Veertig bedrijven uit de groensector presenteren zich met nieuwe producten en innovaties op het terrein van graszodenkweker Gramefo in Eemnes. De levende tuin is dit jaar het uitgangspunt.

Organiserende partijen Advanta zaden, DCM meststoffen en Gramefo graszoden zetten met deze tweede XL-editie van de voormalige Gazondemodag sterk in op het presenteren van oplossingen voor alledaagse praktijksituaties. Op het evenement zijn demonstraties van onderhoudsmachines te zien, een biodiversiteitsetalage en een levende tuin met planten, bomen en bollen.

Belangrijke thema’s zijn milieu, duurzaamheid, slimme technologie, kostenefficiency, biodiversiteit en het anticiperen op het veranderende klimaat. „Beleving staat centraal”, zegt coördinator René de Munnik van Advanta. „We willen pertinent geen statische beurs zijn, maar een dynamisch evenement waar je je zintuigen de kost kunt geven!”

Bodem, gras, voeding, lucht en water

Tuin- en parkmachines laten hun kunnen zien op het 10.000 m2 grote demoterrein. Verder komen hier de elementaire onderwerpen als bodem, gras, voeding, lucht en water aan de orde.

Vergelijkende proeven tonen het effect van verschillende bemestingsstrategieën op de aanslag van beplanting, snelle gazonoplossingen voor nieuwe aanleg en het resultaat van slimme doorzaaitechniek. In de biodiversiteitsetalage kun je inspiratie opdoen voor een meer bij- en vlindervriendelijk groenbeheer met fraaie wildbloemenvegetaties.

Duurzame stabilisatie- en ecosystemen

Het innovatie-erf biedt ruimte aan duurzame stabilisatie- en ecosystemen voor tuin en openbaar groen, alternatieve onkruidbestrijding met water, lucht en vlam, en een demonstratie losbreken (ploffen) van grondlagen.

Op de indoor onderwerpenbeurs is van alles te zien; van bomen en plantgoed tot vijverbenodigdheden en buitenverlichting; van materialen en gereedschappen tot PBM/beroepskleding, software en arbeidsbemiddeling en van het tegengaan van wortelopdruk tot plaagbeheersing. Nieuw dit jaar is het kenniscafé, waar experts workshops geven over actuele onderwerpen.

Inschrijving gratis

Nationale Demodag Hoveniers wordt op woensdag 25 september gehouden op het terrein van Gramefo Graszoden, Te Veenweg Zuid 2 in Eemnes. De toegang is gratis, na voorinschrijving. Er is een doorlopend programma van 09.00 tot 17.00 uur.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties