Limburg wil bij helpen met bloemenlint door hele provincie

De provincie Limburg wil in samenwerking met landschapsorganisatie IKL de terugloop van het aantal bijen tegengaan. Tot en met 19 maart kunnen grondbezitters in de provincie Limburg een speciaal samengesteld mengsel van bloemzaden bestellen. Doel is om een bloemenlint te laten ontstaan dat door de hele provincie heen loopt.

De bloemen die overal in de provincie moeten opkomen, zorgen voor voldoende voedsel voor insecten die nectar of stuifmeel verzamelen. Denk naast bijen bijvoorbeeld ook aan hommels en vlinders. Deze soorten hebben het behoorlijk lastig in Nederland. Het bloemenlint moet deze dieren helpen en een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de provincie.

Van Maastricht tot Mook

Bloemenzaad bestellen kan via bloemenlintlimburg.nl. In aanmerking komen stukken grond van 250 m2 tot 0,5 ha. Gedeputeerde Carla Brugman is enthousiast over het initiatief. De partijloze politica hoopt met alle Limburgers te kunnen werken aan een bloemenlint dat van noord naar zuid door de hele provincie heen loopt. „Een bloemenlint van Maastricht tot Mook,” zo noemt de provincie haar doelstelling.

Ook Den Haag vergroent

De provincie Limburg is niet de enige lokale overheid die haar inwoners betrekt bij het realiseren van een groenere omgeving. Eerder deze week maakte de gemeente Den Haag bekend bomen uit te gaan delen aan inwoners en bedrijven. Het is voor het gemeentebestuur lastig om nog plekken voor vergroening te vinden. De helft van de Haagse grond is namelijk niet in bezit van de gemeente. Het doel is dat de derde stad van Nederland over tien jaar een 5% groter bladerdek heeft.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties