LNV organiseert landelijke bijeenkomst eikenprocessierups

Op 25 september vindt in Ede een landelijke bijeenkomst plaats rond de eikenprocessierups. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Kennisplatform Processierups in opdracht van het ministerie van LNV.

De bijeenkomst is bedoeld voor bestrijders, gemeenten, groenbeheerders en andere betrokken organisaties rond beheer, beleid, gezondheid en afvalverwerking van de eikenprocessierups.

Beste practices

De focus ligt op informatievoorziening rond te nemen maatregelen en planning voor het beheersen van de eikenprocessierups. Ook komen zaken aan de orde als effectiviteit en best practices in bestrijding en monitoring.

Afvalverwerkingsprotocol

Deelnemers hebben de mogelijkheid om in workshops gezamenlijk te werken aan een eerste invulling van de herziening Leidraad Beheersing Eikenprocessierups 2020. Ook wordt ingegaan op de verdere uitwerking van het afvalverwerkingsprotocol en de impact op de gezondheid.

De bijeenkomst duurt van 13 tot 17 uur. Locatie: ReeHorst, Bennekomseweg 24, Ede. Aanmelden kan via de website van Wageningen University & Research.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties