Lodewijk Hoekstra onthult ‘Fietsbank’

  Lodewijk Hoekstra, oprichter van NL Greenlabel, heeft samen met Grijsen park & straatdesign en Donkergroen, de eerste ‘Fietsbank’ van Nederland onthuld. Deze bank is gemaakt van afgedankte fietsen waarop planken zijn gemonteerd.

  Het ontwerp van de bank past in de inrichting van de circulaire tuin, zegt Elwin de Vink, afdelingshoofd Ontwerp en Advies bij Donkergroen. Hierbij kunnen de onderdelen later hergebruikt worden of gerecycled voor nieuwe grondstoffen in de keten.

  „De bank bestaat uit een frame, dat is gemaakt van oude, afgedankte fietsen waarop houten planken zijn gemonteerd”, vertelt Patrick Grijsen. „Wij zijn op dit idee gekomen omdat we een product zochten dat geen nuttige toepassing meer had, geschikt is voor het maken van een buitenbank en past bij Nederland. Dit in opdracht van Donkergroen.”

  Hergebruik
  De bank wordt na 15 jaar weer eigendom van Grijsen. Zij bepalen dan of de bank weer een nieuwe bestemming elders kan krijgen of dat onderdelen worden hergebruikt. De bank is modulair opgebouwd, zodat het hout gemakkelijk van het frame kan worden losgekoppeld. Ook kunnen er losse planken afzonderlijk worden verwijderd indien nodig.

  Zowel Grijsen als Donkergroen zijn partner van NL Greenlabel. Het doel van NL Greenlabel is de inrichting van de buitenruimte weer in balans te brengen met de natuurlijke leefomgeving.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties