Lunchen tussen de tulpen met weddingdesigner Karen Tran

De bekende Amerikaanse bloemiste en weddingdesigner Karen Tran was afgelopen week in Nederland om haar eigen tulp in de Keukenhof te bewonderen. Om dit te vieren organiseerde ze ook een lunch in de tulpenvelden bij kwekerij Schouten in Wervershoof.

Karen Tran staat bekend om de vele bloemen, die zij in haar decoraties gebruikt. Zij geeft masterclasses, decoreert (grote) bruiloften en heeft fans wereldwijd, onder wie ook bloemisten. In haar werk gebruikt zij veel Nederlandse bloemen, waaronder tulpen, pioenen, rozen, hortensia’s, vanda’s en andere orchideeën.

In 2013 noemde kwekerij Sam Schouten uit Wervershoof een witte gevulde tulp naar Karen Tran. Deze tulp is dit jaar voor het eerst in de Keukenhof te zien en daarom was zij afgelopen week te gast in Nederland. Zij bezocht het lentepark in Lisse en organiseerde tevens een lunch in het tulpenveld van kwekerij Schouten. Arrangeur Pirjo Koppi uit Finland, die derde werd bij het Europees Kampioenschap in Genua in 2016, maakte een tulpenboog van de Karen Tran-tulp en een opvallende tulpenjurk.

Bron en foto’s: Piet van Kampen

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties