Martijn van Geel: “Tropenjaren geweest”

  De Drentse ondernemer Martijn van Geel heeft zijn kwekerij flink uitgebreid afgelopen jaren, en is nu vooral bezig met optimalisatie van de productie. „We hebben tussen 2016 en 2018 2.8 hectare nieuw gebouwd voor orchideeën. Het zijn tropenjaren geweest. We hebben recent een nieuwe wkk, nieuwe nevel en een water ontsmetter gekocht. Ook zijn de schermen vervangen.”

  Kun je makkelijk aan personeel komen in Oost-Drenthe?

  „Ik heb recentelijk ons team uitgebreid met 30 man personeel. De helft daarvan is Pools. Een aantal van hen hebben we zelf gehuisvest, maar ook steeds meer regelen werknemers zelf hun huisvesting. Ook woont een aantal personeelsleden net over de grens met Duitsland. Wat mij opvalt is dat het best moeilijk is om gemotiveerde mensen te vinden voor langere tijd. Je ziet het in alle lagen gebeuren, van mbo- tot hbo-personeel. Wat wij doen is het personeel zelf opleiden. Mensen met relevante ervaring zijn hier bijna niet te vinden. Wij willen graag investeren in mensen voor de lange termijn. We hebben jaarrond werk en streven een bepaald niveau na waardoor wij als doel hebben om mensen lang aan ons te binden.” 

  In 2019 werd Martijn net geen agrarisch ondernemer van het jaar. Afgelopen week was hij vakgenoot in het Vakblad voor de Bloemisterij. Wil je het hele verhaal lezen van deze ondernemer, bekijk de digitale editie (met inlog!).

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties