Van Geel geen Agrarisch Ondernemer 2019

Van Geel Chrysanten en Orchideeën uit Erica is geen Agrarisch Ondernemer van het Jaar geworden. Die eer ging naar akkerbouw- en varkensbedrijf Hamletz in Beerta. Met slechts 1% verschil greep het bloemisterijbedrijf net naast de publieksprijs. Die hing met 26% van de stemmen naar het melkveebedrijf  Maargies Hoeve.

„Natuurlijk is het jammer dat we niet gewonnen hebben, maar we waren al enorm verrast met de nominatie en om bij de laatste vijf te zitten. We zijn immers nog maar een jong bedrijf. Het is nog maar 6 jaar geleden dat ik het met mijn zwager Johan Booster overgenomen heb van mijn vader. Ik zie het dan maar voornamelijk als een aanmoedigingsprijs”, is de eerste reactie van Martijn van Geel.

Met name vindt hij het een mooie erkenning voor wat al en die 6 jaar bereikt is. Maar het bedrijf zit nog volop in ontwikkeling. „Wie weet slepen we de prijs in de toekomst nog eens in de wacht.”

„De 5 genomineerden ontliepen elkaar dit jaar niet veel, het zijn allemaal bedrijven die sterk gericht zijn op hun afnemers”, aldus juryvoorzitter Marc Calon, algemeen voorzitter LTO Nederland.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties