Meerdere parken afgesloten wegens drukte op Koningsdag

In diverse gemeenten zijn dinsdag parken afgesloten wegens te grote drukte waardoor geen afstand kan worden gehouden. Onder meer in Amsterdam, Tilburg, Breda en Maastricht is dit het geval. Politie en ME hebben diverse parken ontruimd.

In veel gemeenten werd al geanticipeerd op grote drukte tijdens Koningsdag. De gemeente Amsterdam riep al dagenlang op via social media om vooral in eigen omgeving Koningsdag te vieren. Ook was er online een soort van Kindermarkt georganiseerd via Vondelpark.live. Toch kwamen gedurende de dag veel bezoekers naar Amsterdam en moesten het Vondelpark, Oosterpark en Sarphatipark worden afgesloten.

Hetzelfde gebeurde in Tilburg bij het Spoorpark, in Breda bij het Valkenbergpark en in Maastricht in het Stadspark. Ook park Lepelenburg in Utrecht was tegen het einde van de middag te druk. In Rotterdam werd het in onder andere in het Kralingsbos te druk. Ook in het Leidse Singelpark greep de politie in. In Groningen werd het Noorderplantsoen ontruimd. In Den Haag bleef de drukte wel beheersbaar.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties