Tuin en Landschap nieuws Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer: blijf dit weekend thuis

Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer: blijf dit weekend thuis

0

Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer roepen mensen op om komend weekend niet de natuur in te trekken. Met de oproep proberen de organisaties te voorkomen dat veel mensen op hetzelfde moment de natuur in trekken, waardoor het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

„Afgelopen weekend viel de drukte in de natuur mee, maar dat kwam mede door fris weer met een koude wind. Het weekend daarvoor was het te druk in veel populaire natuurgebieden. Belangrijk is dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt en er aan bijdraagt herhaling van deze situatie te voorkomen. Het advies luidt daarom: Geniet vooral van de zon, maar in je tuin of op het balkon,” staat op de websites van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer te lezen.

Gemeenten

Als extra voorzorgsmaatregel kunnen burgemeesters besluiten bepaalde natuurgebieden of parkeerplaatsen af te sluiten. Op de website van de betreffende gemeente staat aangegeven om welke gebieden het gaat.

Ook hebben diverse gemeenten voor komend weekend maatregelen genomen. Amsterdam sluit parken deels af en laat bezoekers gecontroleerd naar binnen. Ook Rotterdam roept inwoners op om zoveel mogelijk thuis in eigen tuin of balkon van het mooie weer te genieten. Den Haag roept mensen op niet naar het bos of strand in de gemeente te gaan komend weekend.

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

Reageer op dit artikel

avatar