Nieuw keurmerk voor ecologisch bermbeheer nadert voltooiing

Kleurkeur, het nieuwe keurmerk voor het ecologisch beheren van bermen en groenstroken, is bijna klaar. Op het eindsymposium van de Green Deal Infranatuur op 7 maart wordt Kleurkeur gepresenteerd.

Kleurkeur is een samenwerking tussen De Vlinderstichting en Groenkeur, met medewerking van het kennisplatform CROW en kennisbedrijf Aequator. Het is een garantie voor biodiversiteit, gekoppeld aan de kwaliteit van Groenkeur-deelnemers. Kleurkeur staat voor het ecologisch beheren van bermen en groenstroken, waarin ruimte wordt gelaten voor planten en dieren, in het bijzonder insecten.

De inhoud van het keurmerk staat in grote lijnen vast. De technische commissie die ondersteunt bij de ontwikkeling doet nog een laatste ronde van input en commentaar. In de loop van februari wordt het schema definitief goedgekeurd.

Dag van de Infranatuur
Op het eindsymposium van de Dag van de Infranatuur op 7 maart wordt Kleurkeur gepresenteerd. Partijen die het Kleurkeur-certificaat willen behalen, kunnen vanaf die datum een aanvraag indienen bij Groenkeur.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties