Nieuwe aanpak voor onderhoud sportvelden Westland

De gemeente Westland gaat het onderhoud van haar sportvelden anders aanpakken. Er komt één partij die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de velden, maar ook voor het omliggende groen en de wegen.

In het verleden was het beheer en onderhoud voor de sportvelden, het omliggende groen en de wegen verdeeld over verschillende partijen. Hierdoor liepen aannemers elkaar soms in de weg en was er geen samenhang tussen de sportvelden en het omliggende groen.

Prestatiecontract

Vorige week woensdag tekenden wethouder Varekamp van de gemeente Westland en directeur Jan Vrij van aannemingsbedrijf AH Vrij een prestatiecontract. De aannemer zorgt dat de velden, het groen en de infra voldoen aan het afgesproken beeld. Hóe hij dat doet, is zijn eigen verantwoordelijkheid.

Het grote voordeel ten opzichte van de vroegere werkwijze is dat één partij nu van ‘hek tot hek’ verantwoordelijk is. Contact via de gemeente en met andere partijen zoals de groen- en infrabedrijven is daarom niet meer nodig. Als wordt gesignaleerd dat de kwaliteit van een sportveld te wensen overlaat, kan direct worden ingegrepen.

Foto: Gemeente Westland

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties