Nieuwe opleiding hovenier historisch groen

Wil je leren hoe een hovenier vroeger zijn vak beoefende en hoe je die vaardigheden op een moderne manier op de huidige buitenplaatsen en landgoederen toepast? Dat kan nu met de nieuwe opleiding Hovenier Historisch Groen.Middachten Groen Erfgoed Meester Gezel

De opleiding kun je volgen aan het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE). Tijdens de opleiding leer je om historische groenstructuren te herkennen. Daarnaast krijg je les in oude plant- en boomsoorten, materialen, tuinarchitectuur, landschapsstijlen en de geschiedenis van het hoveniersvak. Hiermee kun je als hovenier beter de plannen voor onderhoud en restauratie van historisch groen in de praktijk uitvoeren.

De opleiding is opgebouwd uit acht modules. Boomgaarden en moestuinen, Bomen en boselementen en Stinzenplanten zijn daar voorbeelden van. Elke module wordt afgesloten met een deelcertificaat. Het is ook mogelijk om aparte modules te volgen. De lessen worden zo veel mogelijk op locatie gegeven in het historische groen.

De opleiding is ontwikkeld door Ruurd en Geyke van Donkelaar samen met de NCE en de Stichting Kennisontwikkeling Groen Erfgoed (SKGE). Die laatste vertegenwoordigt het Gilde van Tuinbazen en de Vereniging van Erfgoedhoveniers.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties