Noord-Holland krijgt Proeftuin Agroforestry

Noord-Holland krijgt er de komende jaren tientallen hectares agroforestry en voedselbos bij. Bomen worden ingepast in landbouwsystemen om het landschap aantrekkelijker voor biodiversiteit te maken en de productie klimaatbestendiger en diverser.

Uit een goed ontworpen voedselbos kunnen het hele jaar door eetbare producten worden geoogst zoals groenten, fruit, noten, thee, paddestoelen en honing. Voedselbossen worden daarnaast aangeplant bij sociale instellingen om het contact van mensen met de natuur en hun voedsel te versterken.

Opstapje

De Natuur en Milieufederatie Noord-Holland is het project ‘Proeftuin Agroforestry’ gestart met vijf ondernemers, uiteenlopend van agrariërs en fruittelers tot eigenaren van een zorginstelling, om in 2019 circa 10 ha agroforestry en voedselbos te realiseren. Het project is een opstapje naar meer ruimte voor agroforestry en voedselbosbouw in Noord-Holland de komende jaren.

In 2019 worden verschillende kennis- en ontwerpsessies georganiseerd waar geïnteresseerde ondernemers kennis kunnen maken met de praktische toepassingen en voordelen van agroforestry en voedselbosbouw.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties