Tuin en Landschap nieuws Ontwerp een postzegeltuin op Gardenista

Ontwerp een postzegeltuin op Gardenista

0

Is het ontwerpen en aanleggen van een grote showtuin voor u een stap te ver? Dan kunt u dit jaar op Gardenista ook voor een postzegeltuin kiezen: het tuinevenement stelt verschillende kavels ter beschikking die niet groter zijn dan 10 m2.

Gardenista heeft het idee afgekeken van Bloom in the Park, de Ierse tuinenshow die ook model staat voor de opzet en de jurering van de grote showtuinen. In de zogenoemde  Postcard gardens van Bloom in the Park kunnen leden van tuinclubs hun vaardigheden laten zien.

De postzegeltuinen van Gardenista staan open voor landelijke of regionale tuinclubs, afdelingen van groene organisaties, liefhebbers en andere geïnteresseerden.

Minder zwaar gejureerd
Volgens organisator Wilma Walenberg van Gardenista wordt een postzegeltuin niet zo zwaar gejureerd als een showtuin. „De deelnemers mogen echter de lat gerust hoog leggen.’’ De postzegeltuinen vormen immers een uitgelezen kans om te laten zien hoe je van een kleine tuin toch iets bijzonders kan maken.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u mailen naar walenberg@groei.nl of bellen met 06-44998364.

Miranda Vrolijk
Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

Reageer op dit artikel

avatar