Ontwerpprijsvraag Park Huis Doorn

  Een folly, een voetgangersbrug en een door ontwerpers zelf te bepalen toevoeging. Met deze drie onderdelen wil het Rijksvastgoedbedrijf het historische park van Huis Doorn vernieuwen. Hiervoor organiseert het bedrijf een ontwerpprijsvraag.

  Park Huis Doorn

  Het historische park van Huis Doorn is een rijksmonument en wordt dit jaar gerenoveerd. De drie nieuwe onderdelen van de ontwerpprijsvraag zijn nog niet in het definitief ontwerp opgenomen. Met het toevoegen van een folly, een voetgangersbrug en een onbekende aanvulling, wordt een eigentijdse laag aan het park toegevoegd. Hiermee wordt de traditie in de tuinkunst, van het voortdurend aanpassen en omvormen van een tuin, levend gehouden.

  Vijf teams geselecteerd
  Ruimtelijk ontwerpers kunnen tot 28 juni een portfolio inzenden. Uit deze inzenders worden vijf teams geselecteerd die een schetsontwerp mogen maken voor de drie onderdelen. Hiervoor krijgen zij een vergoeding van €2.500.

  De juryleden – onder wie landschapsarchitect Paul Roncken – wijzen twee winnaars aan. Eén voor het schetsontwerp voor de voetgangersbrug en de folly. En één voor het beste schetsontwerp van het derde element. Dit kan ook dezelfde winnaar zijn. Het Rijksvastgoedbedrijf is voornemens om een opdracht tot realisatie te verlenen aan de winnaar van de prijsvraag.

  De uiteindelijke bekendmaking van de winnaar vindt plaats op maandag 8 oktober 2018. Rijksbouwmeester Floris Alkemade roept namens het Rijksvastgoedbedrijf ontwerpers op om zich voor de prijsvraag aan te melden:

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties