‘Op naar een klimaatbestendig Groningen’

  Hoe kan de provincie Groningen het landschap aanpassen aan klimaatverandering? Met deze vraag zijn acht ontwerpbureaus uit binnen- en buitenland aan de slag gegaan. De resultaten worden op de tentoonstelling Sponsland tijdens het festival Let’s Gro gepresenteerd.

  De acht ontwerpbureaus presenteren hun visie op de toekomst van de provincie Groningen in een kas op de Grote Markt. Hier tonen zij oplossingen om de provincie voor te bereiden op de stijgende zeespiegel, perioden van extreme hitte en droogte, wateroverlast en verzilting. De ontwerpers laten daarbij een toekomstbeeld van Groningen zien, met een landschap waar natuur en cultuur in balans zijn.

  Landschap aanpassen

  In totaal zijn er ontwerpen gemaakt voor acht gebieden tussen de Hondsrug en Schiermonnikoog. Vier hiervan zijn voor de stad en vier voor het landelijke gebied. Het doel van de tentoonstelling is om, met de hulp van de ontwerpers, de provincie aan te sporen om het landschap aan te passen aan de klimaatverandering. De ontwerpen moeten uitnodigen tot een gesprek over uiteindelijke oplossingen.

  Provincie Groningen wil het Groningse landschap aanpassen aan de klimaatverandering. Foto: Shutterstock

  Let’s Gro

  Let’s Gro is een festival over de toekomst van de provincie Groningen. Dit jaar staat het in het teken van klimaatverandering. Het festival vindt plaats van 5 tot en met 7 november in en rond Forum Groningen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties