Opnieuw groenbeurzen gecanceld wegens corona

  Coronamaatregelen en oplopende besmettingscijfers zorgen er opnieuw voor dat nationale en internationale groenbeurzen worden gecanceld of uitgesteld. Deze week kwam het nieuws dat de grootste groenbeurs van Europa, IPM Essen, niet doorgaat. Ook Groenbeurs Zundert, de voorjaarseditie van GrootGroenPlus, gaat niet door. Beide beurzen stonden voor januari 2022 gepland.

  Vorige maand werd Agrotechniek Assen (16-18 november) gecanceld. Deze is voorlopig doorgeschoven naar het voorjaar van 2022. Ook de Mechanisatiebeurs in Vijfhuizen die van 11 tot en met 13 januari stond gepland, is gecanceld. Deze zal pas in 2023 worden gehouden.

  IPM Essen

  Nadat al enkele grote deelnemers hadden afgezegd, maakte deze week IPM Essen bekend dat de grootste groenbeurs van Europa ook dit jaar niet doorgaat. De beurs wordt verplaatst naar januari 2023.

  De grote onzekerheid die de coronasituatie in de wereld met zich meebrengt voor standhouders en bezoekers, is de reden dat IPM niet doorgaat. „Wij willen deze onzekerheid wegnemen. Door de huidige ontwikkeling zit er niets anders op dan IPM Essen uit te stellen naar januari 2023.” IPM werkt momenteel aan een zomereditie in 2022, op 13 en 14 juni.

  Groenbeurs Zundert

  Groenbeurs Zundert gaat vanwege de huidige situatie en verwachtingen omtrent corona fysiek niet door. De organisatie zegt de deelnemers wel extra digitale aandacht te gaan geven rondom het beurstijdstip van 19 en 20 januari.

  De beurorganisatie onderzoekt met deelnemers de mogelijkheden voor een zomereditie medio juni 2022. Daarbij wordt ook gezocht naar aansluiting met andere (internationale) beurzen.

  Beurzen in januari

  Op de beurskalender staan de komende tijd nog twee evenementen voor de groensector. Van 11 tot en met 13 januari vindt de Groene Sector Vakbeurs plaats in Hardenberg. Op 20 januari vindt de Tuinprofessionaldagen plaats in The Garden of Amsterdam in Aalsmeerderbrug. Vooralsnog vinden deze evenementen gewoon doorgang.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties