Opnieuw grote drukte in natuurgebieden

  Het was afgelopen weekend opnieuw erg druk in diverse natuurgebieden in ons land. Zo werden toegangswegen naar de Posbank in Rheden en Lage Vuursche bij Hilversum afgesloten. Parkeerplaatsen bij de natuurgebieden waren overvol.

  Burgemeester Carol van Eert riep zondag via Twitter het publiek op om niet meer naar de Posbank te komen. „Zojuist alle toegangswegen in Velp, Rheden en De Steeg naar de Posbank afgesloten wegens drukte en ongecontroleerd parkeren in het gebied,” schreef de burgemeester in een tweet.

  De toegangswegen naar de Posbank werden zondag afgesloten voor verkeer vanwege grote drukt. (Foto: Shutterstock)

  Staatsbosbeheer noemde de drukte controleerbaar. Met name door het mooie winterweer van dit weekend was er veel belangstelling voor natuurgebieden. Natuurmonumenten heeft op haar website een overzicht van gebieden die (soms) zijn afgesloten wegens drukte of om andere redenen. Ook geven beide natuurorganisaties tips over bezoek aan de natuur in tijden van corona.

  Coronaschade

  Op social media verschijnen ook beelden van paden in natuurgebieden die kapot zijn gelopen door de grote toeloop van bezoekers. Zo plaatste een verslaggever van Omroep Gelderland onder de hashtag ‘coronaschade’ foto’s van het Rosandepad bij Oosterbeek dat in een blubbermassa is veranderd.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties