Opnieuw ontslagen binnen natuurbeheer Limburg

Het subsidieschandaal rond IKL-Limburg lijkt zich steeds verder uit te breiden. Ook bij Natuurrijk Limburg en stichting Natuurinclusieve Landbouw zijn maatregelen genomen tegen bestuurders. Dat meldt NRC dat de affaire rond de inmiddels ontslagen IKL-directeur Herman Vrehen aan het licht bracht.

Vrehen is nu ook ontslagen als bestuurder bij Natuurrijk Limburg, eveneens actief in natuur- en landschapsbeheer. Daarnaast is de directeur van de organisatie, Eppo Timmer, ontslagen. Natuurrijk Limburg was een van de partners van IKL en wordt ook genoemd in het verslag van de Concerncrontroler van de Provincie Limburg.

Stichting Natuurinclusieve Landbouw

De directeur van stichting Natuurinclusieve Landbouw, Bram Derikx, is op non-actief gesteld. Derikx was eerder interim manager en tot 2019 directeur bij Natuurrijk Limburg. Ook is hij volgens de statuten een van de oprichters van de organisatie. Zowel Natuurrijk Limburg als stichting Natuurinclusieve Landbouw zijn gelieerd aan brancheorganisatie LLTB. Tegen NRC zegt LLTB-directeur Bas Boots dat er een onafhankelijk integriteitsonderzoek volgt binnen de organisatie.

Het schandaal rond Vrehen, die subsidiegelden van provincie en gemeenten via Stichting IKL doorsluisde naar zijn eigen bv’s, heeft ertoe geleid dat het complete college van de Provincie Limburg is opgestapt. Gouverneur Bovens stelde vrijdag zijn positie ter beschikking, in afwachting van een opvolger.

Oproep belangenorganisaties

Drie belangenorganisaties, naast LLTB ook MKB-Limburg en LWV (Limburgse Werkgevers Vereniging), riepen vorige week op om „partijpolitieke zaken ondergeschikt te maken aan waar we echt voor staan: herstel van Limburg.”

In een opinieartikel dat is gepubliceerd in Dagblad de Limburger schrijven de organisaties: „In deze grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog verwachten wij van provinciale bestuurders en van Provinciale Statenleden dat zij met ons als vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de agrarische sector, verenigd in de Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (LLTB), MKB-Limburg en de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), prioriteit geven aan het bestrijden van de werkelijke crisis.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties