Partij voor de Dieren wil verbod op bladblazers

De Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat het kabinet laat onderzoeken hoe bladblazers zo snel mogelijk kunnen worden uitgefaseerd door gemeenten. Ook wil de partij onderzoek laten doen naar een verbod op de verkoop van bladblazers voor particulier gebruik.

Tweede Kamerleden Wassenberg en Van Esch van de PvdD hebben Kamervragen gesteld aan de ministers voor Milieu en Wonen en LNV over ‘bladblazerterreur’. De Kamerleden wijzen naar het verbod in Vlaanderen op tweetakt-apparaten in de openbare ruimte. Ook refereren ze aan berichtgeving in Duitsland waar bladblazers onder vuur liggen.

Onwenselijk

Volgens de Kamerleden is het gebruik van gemotoriseerde bladblazers niet alleen onwenselijk vanwege de geluidsoverlast en uitstoot van fijnstof. Ze wijzen ook op het feit dat bladeren voedingsstoffen bevatten en ook belangrijk zijn als beschutting voor insecten en kleine zoogdieren zoals egels.

De Kamerleden roepen de ministers op om met gemeenten in gesprek te gaan om gebruik van bladblazers zo snel mogelijk uit te faseren. Daarnaast willen ze een onderzoek naar de mogelijkheid van een verbod op de verkoop van bladblazers voor particulier gebruik.

guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
m.lensink
m.lensink
1 jaar geleden

Deze partij leden moeten maar eens de dagje of een week mee werken in de herfst ,i.p.v. elkaar naar de mond te praten.
Al die particuliere elektrische blazers maken nog meer herrie
m.lensink

a.konijn
a.konijn
1 jaar geleden

Wat een onzin partij is PvD toch. Door een motie van Rick Grashoff, Groen Links, zijn wij ook in de discussie geraakt over de inzet van glyfosaat met de bekende gevolgen van dien. Besluiten worden zo doende vaak niet rationeel maar emotioneel genomen.

Hei Krekel
Hei Krekel
1 jaar geleden
Antwoord aan  a.konijn

Net andersom. ‘niet emotioneel maar rationeel’.
Het is heel rationeel en op veel onderzoek gebaseerd om glyfosaat te verbieden!

E.J. ten Have
E.J. ten Have
1 jaar geleden

Bladblazers worden niet alleen voor bladeren gebruikt. En je houdt er, voor de veiligheid, bestrating mee schoon, het blad wordt dan in de berm geblazen. Inderdaad, daar kan het dan verteren en als schuilplaats voor diertjes dienen. PvdD’ers zijn arrogante stadsmensen die hier blijkbaar geen kennis van hebben…