Programma Boominfodag 2017 is bekend

Het programma voor de 9e editie van de Nederlandse Boominfodag is bekend. Op woensdag 31 mei en donderdag 1 juni geven sprekers uit binnen- en buitenland ruim 20 lezingen en workshops. De locatie is net als vorig jaar Hogeschool Van Hall Larenstein.

De onderwerpen van de lezingen variëren sterk, van opleidingen en ontwerp tot ecologie, boomziekten, beheer en waardebepaling van groene infrastructuur. Over dit laatste onderwerp zijn zelfs verschillende lezingen. Ten eerste van de Amerikaan Scott Maco van The Davey Tree Expert Company. Dit bedrijf is betrokken geweest bij de ontwikkeling van i-Tree, het Amerikaanse programma waarmee je de waarde van de groene infrastructuur kunt bepalen. Maco bespreekt de vele mogelijkheden van dit systeem.

In Nederland wordt sinds een aantal jaar onderzocht hoe i-Tree hier zou kunnen worden toegepast en welke aanpassingen daarvoor nodig zijn. Dat gebeurt door het Platform i-Tree Nederland een samenwerking tussen overheid, wetenschap en bedrijfsleven. Wendy Batenburg (Terra Nostra) en David van Uden (BTL Bomendienst) nemen hieraan deel. Zij geven een geven een lezing over de resultaten van een pilot met i-Tree in vijf Nederlandse gemeenten.

Pollen in het Urban Forest

De allergene effecten van groene infrastructuur hebben veel invloed op het leven van veel mensen. Toch is hiervoor in de groene sector weinig aandacht. Volgens Paloma Cariñanos van de universiteit van Malaga gaat het zelfs om één van de belangrijkste nadelige effecten van groen. Zij bespreekt in haar presentatie richtlijnen en strategieën zodat groenprofessionals in ontwerp en beheer rekening kunnen houden met de allergene effecten van groen.

De Engelstalige presentaties worden live vertaald via koptelefoons die bezoekers in de zaal kunnen dragen. Het volledige programma is te bekijken op de website van de Boominfodag.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties