Provincie Drenthe trekt €5 miljoen extra uit voor land- en tuinbouw

  Gedeputeerde Staten van Drenthe willen de komende drie jaar €5 miljoen extra investeren in de land- en tuinbouw. In afstemming met de agrosector en belangenorganisaties is onder de noemer ’Van boer naar bord en bloemenvaas’ een programma voor een toekomstgerichte land- en tuinbouw in Drenthe gemaakt.

  Het programma kent vier pijlers: tuinbouw, veehouderij, akkerbouw en agribusiness. Het draait om leren van elkaar, kennis ontwikkelen, delen en toepassen, samen nieuwe oplossingen bedenken en elkaar inspireren. Van boerenerf, via verwerkers tot eindproduct en van afnemers naar de consument, oftewel van ‘boer naar bord en bloemenvaas’.

  De totale investering bedraagt €4.930.000 tot en met 2020. Het Programma Toekomstgerichte Landbouw wordt binnenkort met Provinciale Staten besproken.

  ’Faciliterende rol’
  „Uit de vele keukentafelgesprekken met ondernemers en belangenorganisaties heb ik ervaren dat in Drenthe een enorme drive is om te innoveren, moderniseren en verduurzamen. Wat ons betreft zit daar de sleutel voor een gezonde toekomst. In de praktijk moet het gebeuren. Wij zien voor onszelf een aanjagende en faciliterende rol om het zogenaamde peloton in beweging te krijgen. Want als iedereen meedoet kunnen we nog meer winst behalen en dat is van belang voor de toekomst van Drenthe”, aldus gedeputeerde Henk Jumelet.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties