Robotmaaien automatisch aangepast aan digitale agenda

Robotmaaien is steeds verder te individualiseren. Husqvarna introduceert een koppeling van de Automower Connect app met integratieplatform IFTTT. Dat betekent dat je het maaiprogramma automatisch aan kunt laten passen. Bijvoorbeeld aan de weersverwachting of aan geplande activiteiten in je digitale agenda.

Koppelen

Voortaan kunnen gebruikers van de Husqvarna Automower het apparaat koppelen met andere slimme producten en diensten met IFTTT-functies. Dat gebeurt met de mobiele app Automower Connect. IFTTT staat voor ’if this then that’. Zo is het mogelijk om met een koppeling met een weerapp de robotmaaier alleen te laten maaien als de weersverwachting ideaal is. Bovendien je het robotmaaien afstemmen op je digitale agenda. Als er bijvoorbeeld een bepaald sleutelwoord (zoals besproeien of tuinfeest) voorkomt in de agenda dan wacht de Automower met maaien.

Smart

„We zien dat steeds meer klanten gebruikmaken van slimme diensten om hun Husqvarna-robotmaaiers te besturen. Dit is een aanvulling op ons aanbod van spraakgestuurde smart home-diensten en biedt een hoger niveau van automatisering. Via IFTTT bieden we onze klanten meer controle over de Automower-ervaring en de mogelijkheid om deze aan te passen aan hun persoonlijke situatie en behoeften. We zullen almaar meer verbindingsmogelijkheden toevoegen om onze gebruikers nog meer flexibiliteit te bieden”, zegt Bart van Hal, Marketing Manager Husqvarna Division Benelux.

Hoe het werkt

De slimme IFTTT-functionaliteit is nu beschikbaar in de app Automower Connect. Je kunt ze koppelen via het tabblad ‘Smart Home’. Daarvoor hoef je alleen op de knop ‘verbinden’ te drukken. Op dit moment zijn de slimme koppelingen in Automower Connect alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers. Deze koppelingen werken zowel met Husqvarna Automower X-line-modellen als met modellen die zijn uitgerust met een Automower Connect-kit.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties