Rotterdam komt met subsidie om tuinen te vergroenen

Rotterdam wil met een nieuwe subsidieregeling het vergroenen van particuliere tuinen stimuleren. Ook moet de regeling de bewustwording over groen in de versteende stad vergroten. Hoveniers kunnen profiteren van de maatregel.

Twee actieve ondernemers in de regio Rijnmond vinden de subsidieregeling een goede ontwikkeling. Rob Luyk van Binder Groenprojecten: „Als ik kijk naar al bestaande subsidies voor bijvoorbeeld daktuinen, dan helpt zo’n stimuleringsmaatregel echt. Het gaat zorgen voor burgerparticipatie en sociaal-maatschappelijke impact. Waar we in Rotterdam sinds de wederopbouw letterlijk en figuurlijk ‘een steentje’ hebben bijgedragen, gaan we nu een ‘plantje bijdragen’. Alle stapjes helpen een klimaatadaptieve en veerkrachtige stad te creëren.”

Ook de zich Stadstuinman noemende Corstian van Buren is positief. In de praktijk krijgt hij steeds meer vragen over wateroplossingen. „Alleen als ik dan een offerte maak, merken klanten dat het wel wat geld kost. Dan gaat het niet alleen om materiaal als rainblocks, maar de arbeid voor de aanleg kost ook geld. Dat de gemeente extra budget voor klimaataanpassingen heeft, scheelt. Inwoners moeten ook beseffen dat een investering voor jaren is, niet alleen voor korte termijn.”

Lees het hele artikel in Tuin en Landschap 2, of in het digitale magazine (met inlog).

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties