Schaarste is vloek en zegen in de boomkwekerij

  Boomkwekers hebben in beperkte mate last van de gevolgen van schaarste aan grondstoffen. Aan de andere kant van de medaille profiteren zij juist van de schaarste op de markt van bomen en tuinplanten. Dat blijkt uit de jaarlijkse Hortipoint Groen en Sierteelt Enquête. Bijna alle boomkwekers zeggen wel iets van de gevolgen te merken van de schaarste aan grondstoffen. Maar een kleine groep heeft er ook echt last van.

  Boomkwekers noemen vooral potten, trays en gaaslappen als concrete voorbeelden van materialen waar een tekort aan is. En natuurlijk is het in deze branche in de onderlinge handel ook zo dat het tekort aan sommige soorten plantmateriaal gunstig is voor wie het heeft, maar een probleem voor wie het nodig heeft.

  Jaarlijkse enquête
  Uitgever van De Boomkwekerij Hortipoint houdt elk jaar een enquête onder lezers over hun vooruitzichten voor het komende jaar en enkele actuele thema’s. Hortipoint Groen en Sierteelt Enquête 2021 is nu digitaal beschikbaar en geeft inzicht in hoe uw collega’s denken over de nabije toekomst, hoe zij omgaan met het personeelstekort en wat de gevolgen zijn van de schaarste aan grondstoffen. Maar het geeft u ook de kans te lezen hoe deze thema’s in andere sectoren spelen. Zo gaan hoveniers en groenvoorzieners echt gebukt onder de schaarste van grondstoffen, plantmateriaal èn vakbekwaam personeel. Klik hier om naar het digitale magazine Hortipoint Groen en Sierteelt Enquête 2021 te gaan.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties