Zorgen om schaarste bloemen

  Bloemistwinkeliers maken zich zorgen over de schaarste aan bloemen. Krimp in de productie bij kwekers zorgt voor tekorten en dat drijft de prijs op. Dat blijkt uit de jaarlijkse Hortipoint Groen en Sierteelt Enquête die inzicht geeft in de toekomstverwachting van bloemisten en hoe zij aankijken tegen enkele actuele ontwikkelingen.

  Bloemisten maken zich minder dan andere ondernemers in de groene branches druk over een tekort aan materialen, veroorzaakt door een tekort aan grondstoffen op de wereldmarkt. Waar bijvoorbeeld boomkwekers wakker liggen van tekorten aan potten, maakt dit op de bloemisten minder indruk. Waar zij zich wel echt zorgen over maken is het krappe aanbod van bloemen. De hogere prijzen roepen de vraag op in hoeverre dat is door te berekenen aan de consument. Gaat die minder bloemen kopen als de prijzen stijgen? Dat hangt natuurlijk ook weer af van de ontwikkeling van de economie en de koopkracht. De schaarste aan bloemen is overigens niet het enige tekort waar bloemisten mee zitten. Het vinden van genoeg vakbekwame medewerkers wordt ook gezien als een majeur probleem.

  Jaarlijkse enquête
  Hortipoint, uitgever van Bloem&Blad, houdt elk jaar een enquête onder lezers over hun vooruitzichten voor het komende jaar en enkele actuele thema’s. Hortipoint Groen en Sierteelt Enquête 2021 is nu digitaal beschikbaar en geeft inzicht in hoe uw collega’s denken over de nabije toekomst, hoe zij omgaan met het personeelstekort en wat de gevolgen zijn van de schaarste aan grondstoffen. Maar het geeft u ook de kans te lezen hoe deze thema’s in andere sectoren spelen. Zo gaan hoveniers echt gebukt onder de schaarste maar zien boomkwekers de schaarste aan bomen en planten juist als een voorname kans om een goed resultaat te boeken in 2022. Klik hier om naar het digitale magazine Hortipoint Groen en Sierteelt Enquête 2021 te gaan.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  blijdatikkomendjaarmetpensioenga
  blijdatikkomendjaarmetpensioenga
  2 jaren geleden

  de bloemist kan zich beter zorgen maken om personeel ! er zijn geen fatsoenlijke meer te krijgen ! en eigenlijk terecht voor dat hongerloontje zo hard werken , dat word een dingetje voor de bloemist , iedereen weer eens terug naar de basis