SKG Award voor duurzame gebiedsontwikkeling

  Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling reikt op 31 maart tijdens een congres de SKG Awards uit. Doel is om gebiedsgerichte ontwikkelingen met een duurzame, integrale visie aan te moedigen. 

  De prijs is in 2019 in het leven geroepen bij het afscheid van SKG-directeur Agnes Franzen, die zich altijd hard heeft gemaakt voor duurzame gebiedsontwikkeling. Naast de juryprijs, kan iedereen zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs.

  ‘Hooghkamer Voorhout’ door Van der Hulst Bouwbedrijf (Foto: Van der Hulst Bouwbedrijf)

  Groene projecten

  Negen duurzame gebiedsontwikkelingen dingen mee naar de Publieksprijs SKG Award 2022. Onde de genomineerden bevinden zich diverse groene projecten. Bijvoorbeeld de Ecowijk Soesterhof in Amersfoort.  In deze wijk is onder andere een klimaatrobuuste gezamenlijke tuin ontwikkeld. Of Drie Hoefijzers in Breda waar het integreren van monumentaal groen een belangrijk onderdeel is.

  Een ander project is Hooghkamer Voorhout waar eerder in Tuin en Landschap 13 aandacht aan werd besteed. Dit is een duurzame wijk waar veel aandacht is voor biodiversiteit, klimaatadaptatie en natuurinclusieve oplossingen.

  Beide prijzen worden in 2022 uitgereikt tijdens het SKG Jaarcongres op 31 maart.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties