Slowaaks duo geïnspireerd door Nederland

Het Slowaakse bureau Eden Gardens haalt zijn inspiratie uit Nederland. Zo is tuinontwerper Martin Veltkamp een voorbeeld. Daarnaast haalt het bedrijf veel materialen uit ons land, zowel dood als levend.

Tuin- en landschapsarchitecten Samuel Navrátil en Lenka Kajtárová staan aan het roer van Eden Gardens. Beiden hebben tijdens hun opleiding periodes in Nederland doorgebracht voor stage en studie. Daardoor zijn ze gefascineerd geraakt door de Nederlandse vormgeving van tuinen: „Strak en functioneel met altijd voldoende ruimte voor al dan niet gevarieerd groen.’’

Samuel Navrátil en Lenka Kajtárová vormen samen het Slowaakse bureau Eden Gardens. (Foto: Matej Hakar)

Verschillende Nederlandse ontwerpers zijn een voorbeeld voor de twee, onder wie Martin Veltkmap. „Zijn tuinen zijn rustig en georganiseerd.’’ Maar ook Puur Groenprojecten en de Tophoveniers.

In Tuin en Landschap 22 staan twee door Samuel Navrátil en Lenka Kajtárová ontworpen tuinen. Met daarin ook veel materialen die een Nederlandse oorsprong hebben. Met een digitaal abonnement kun je dit hier lezen. Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Het hoogteverschil in deze tuin is door het duo opgelost door een terrasbeplanting van vaste planten en siergrassen met een natuurlijke uitstraling. (Foto: Matej Hakar)
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties