Smal

  „Het is te smal!” Verwijtend kijkt de klant me aan. We hebben net een ingewikkelde pad-constructie gemaakt. Niet begrijpend kijk ik hem aan. „Het is precies volgens tekening.” Geïrriteerd loopt de klant heen en weer. „Maar het is te smal!”

  De wanhoop is mij nabij. Uren, dagen, weken is er gepraat over dit concept en nu, nu het staat is er gezeur. Ook ik verhef mijn stem. „Dat is juist de bedoeling! Zo hebben we het bedacht!” „Ik wil dat je het verandert, dit is niet goed zo.” Oei. Dit gaat de verkeerde kant op.

  „Dat doe ik niet,” zeg ik zo neutraal mogelijk, maar mijn stem trilt. Niet verwonderlijk.

  Nog geen dag geleden bekeken we vol trots ons werk. In een flauwe bocht daalde je langzaam af tussen de planten. Een feest van beleving. De ziel is eruit als het pad verbreed wordt. Moet ik dat zomaar toelaten, me zo laten schofferen?

  Verbaasd kijkt de klant mij aan, dit had hij niet verwacht. „En nu?”

  „Zoek een loopjongen.” Het is eruit voor ik er erg in heb. De klant beent weg. Discussie gesloten.

  Dit had professioneler gemoeten. Ik voelde me persoonlijk aangevallen en dat was niet zo. Het ging over het pad. Aan de andere kant hoef ik me niet zomaar te laten wegzetten.

  Ik tik op de schuifpui en vraag of we even kunnen praten. „Tuurlijk! Koffie?”

  Ik zeg de klant dat ik het vervelend vind wat er gebeurde, dat ik begrijp waarom hij het pad te smal vindt, maar dat dit is wat we met zijn allen bedacht hebben. Ik ben bereid het aan te passen als meerwerk. Ook de klant heeft zich hervonden en vraagt wat bedenktijd.

  Met een ander gevoel trek ik de schuifpui achter me dicht. Waar wond ik me nou zo over op?

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Social Return Unlimited Peter
  Social Return Unlimited Peter
  4 jaren geleden

  Beste Ruud,

  Jouw verhaal over de belevenissen van ‘ik’ herhaalt zich keer op keer in een mensenleven. De situaties waarin ‘ik’ met ‘niet-ik = de ander’ in conflict komt, zijn steeds verschillend. Hoe voor de hand het ook is, ons ‘ik’ zoekt de oorzaak nooit bij zichzelf. Zo mens-dom is het ‘ik’!

  Wie-wij-zijn neemt ‘ik’ zintuiglijk waar. Niet herkenbaar als ‘ik’, maar als fysieke sensatie. Als ik-gevoel, als ik-idee, als “Ik ben echt”, als mezelf, als zelfbewustzijn, als degene die ijs wil. Enzovoorts. Wie voelt wat ik bedoel, zal toegeven dat het ‘ik’ in jou verschijnt. En even snel als het kwam, opeen ook weer verdwenen blijkt. Het ‘ik’ is er zodra en zolang het in jou is. Jij die zintuiglijk waarneemt, verdwijnt niet, nooit, zolang je in een fysieke lichaamsvorm leeft. Jij bent dus niet ‘ik’, zoals het ‘ik’ jou wil doen geloven! Dit is geen foutje. Zo is ‘ik’ bedoeld!

  Het ene/enige dat het ‘ik’ vroeg of laat moet toegeven, omdat jouw levenservaring je geen alternatieve/andere keuze meer laat, is dat ‘ik’ onmogelijk jou kan zijn. Dat jij de ene/enige bent, die leeft. Dat jij de ene/enige bent die jouw dagelijkse realiteit creëert. Net zoals ieder ander, voor zover je nog binnen de ene/enige nog onderscheid wilt maken tussen jou en de ander. Want zintuiglijk waarnemend is dat onmogelijk. Wij levensvormen zijn natuurlijk de manifestaties in de ene/enige lichaamsvorm van wie-wij-zijn, maar niet kunnen waarnemen.

  Ik help mooie medemensen om te ontwaken uit ego’s duale droom van afgescheidenheid. Om voor het eerst na vele jaren geloven wat we denken dat echt waar is, namelijk “Jij bent ik. Zo denken wij ook. Allemaal!”, te herontdekken wat iedereen eigenlijk al-tijd-al weet. Jij bent niet ‘ik’. Jij creëert ik. Laat dit inzicht rustig binnenkomen. Doorzie de enorme impact. Doorvoel wat dit doet met wie-wij-zijn. Nu verkies jij toch zeker om nooit meer ik-creatie realiseren? Nu verkies ook jij vast en zeker om 24/7 jij-creatie te realiseren. Want dit is de sleutel van de deur naar de hemel op aarde. Wie-wij-zijn is al-tijd-al in het paradijs, aan de binnenzijde van de hemelpoort. Iedereen die ons paradijs mee-ontwerpt, mee-ontwikkelt, mede-onderhoudt, wie-wij-zijn is jullie brondiep-liefdevol dankbaar voor je creatieve werk!

  Warm-hartelijke groet en een fijne dag,

  Social Return Unlimited Peter van Leerdam
  Basisinkomen = particulier ondernemen!

  Schoolweg 70, 3711BR Austerlitz
  +316 4213 2981 (sos, sms, voice-mail)
  +318 5002 1349 (Skype; op afspraak)
  pcvanleerdam@icloud.com (voorkeur)
  http://www.linkedin.com/in/petervanleerdam/

  Overlopend-vol van Liefde, voor JOU!
  Uitstromend in zeeën ideeën (WIN-WIN).
  Gods wil is wet. God co-creëert zichzelf.
  God-level co-creatieve all-round support.
  Wij, de Ene/Enige Levens-spel-er in actie!