Stembussen verkiezing ’De Boom van het Jaar’ zijn geopend

Vanaf vandaag kan er gestemd worden voor de verkiezing ’De Boom van het Jaar 2019’, een initiatief van SBNL Natuurfonds en gelieerd aan de European Tree of the Year verkiezing. De Nederlandse winnaar dingt dan ook mee naar deze Europese prijs.

’De Boom van het Jaar’ is een verkiezing voor een individuele boom met een bijzonder verhaal. Vorig jaar won de Troeteleik in de middenberm van de A58 de prijs. Verwar deze prijs overigens niet met de ’Boom van het Jaar’ die gaat over een boomsoort en wordt gekozen door de Cultuurgroep Laanbomen van LTO.

Vakjury
De vakjury van ’De Boom van het Jaar’ bestaat uit Prof. dr. ir. Frits Mohren, hoogleraar bosecologie en bosbeheer aan de WUR, schrijver Gerbrand Bakker, tuinontwerper en auteur Beatrix Kleuver, Paul Makken, adviseur public affairs van de ANWB en rentmeester Maaike Brasz van SBNL Natuurfonds. Zij hebben uit 148 enthousiaste, emotionele, historische verhalen per provincie één boom genomineerd.

Stemmen
Het publiek kan vanaf vandaag tot 16 oktober 12.00 uur via de website op zijn of haar favoriete boom/verhaal stemmen. De boom met de meeste stemmen wordt uiteindelijk ’De Boom van het Jaar 2019’ en dingt in 2019 mee naar de titel van European Tree of the Year.

Eind oktober/begin november wordt de winnende boom op locatie gehuldigd. De winnaar krijgt boom- en/of standplaatsverzorging of een boomvriendelijk alternatief met een indicatieve waarde van 2.500 euro.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties