Stihl integreert Viking in eigen merk

  Vanaf 2019 wordt het volledige productassortiment van Viking, fabrikant van tuinmachines, uitsluitend nog onder de merknaam Stihl op de markt gebracht. Alle verkoop- en marketingactiviteiten worden onder één merknaam gebundeld.

  Aangezien de productportefeuilles van de twee topmerken elkaar aanvullen, zal het totale aanbod niet veranderen. Het zal verder worden uitgebreid om te beantwoorden aan de behoeften van klanten.

  Transparantie

  „Door de twee productlijnen onder één enkele merknaam samen te brengen vergroten wij de transparantie en kunnen de vakhandelaars en de klanten zich beter oriënteren. Daarnaast verruimen wij de assortimentcompetentie van het merk Stihl”, benadrukt Norbert Pick, Directeur Marketing en Verkoop.

  „De knowhow, de ontwikkelingsexpertise en de innovatieve kracht van het merk zullen toenemen, wat uiteindelijk de klanten in de vorm van nieuwe producten en functies ten goede zal komen.”

  Garanties

  De Stihl Groep garandeert dat de regelingen voor Vikingproducten op het vlak van garanties, onderdelen en service ongewijzigd geldig blijven. Bertram Kandziora, voorzitter van de Raad van Bestuur: „Onze klanten kunnen voor de Vikingmachines die ze hebben gekocht blijven rekenen op de beproefde diensten van de vakhandelaars.”