Stihl toont nieuwe ontwikkelingen aan pers

  Op de internationale persdag die op 18 september plaatsvond in de hoofdvestiging in het Duitse Waiblingen, lichtte machinefabrikant Stihl de bedrijfsresultaten van de afgelopen tijd toe. Bovendien gaf Stihl tekst en uitleg bij haar toekomstvisie en liet het een aantal noviteiten zien die volgend jaar op de markt komen.

  In de periode januari tot augustus 2018 bedroeg de omzet van Stihl €2,65 miljard. Dat is een kleine daling (1,7%) ten opzichte van vorig jaar. Deze daling is, volgens topman Bertram Kandziora, te wijten aan de zwakke Amerikaanse Dollar en Braziliaanse Real. Zonder valuta-effecten zou de omzet met 4,1% gestegen zijn.

  Met name de benzine-aangedreven producten scoorden goed in deze periode. Dat laat zien dat apparaten met een verbrandingsmotor nog steeds de belangrijkste pijler zijn van Stihl. Overigens lieten ook de draadloze maaimachines goede resultaten zien.

  Aandeel accugereedschap
  Toch blijft Stihl volop inzetten op accugereedschap voor de toekomst. Nu bedraagt het aandeel accugereedschap nog zo’n 10-12% van het totaal aantal verkochte machines en is dit aandeel goed voor 8% van de omzet (accumachines zijn in het algemeen goedkoper dan benzinevarianten).

  De inzet op accugereedschap voor de toekomst werd bevestigd door de introductie van Stihl Connect Pro, een managementsysteem voor gereedschappen dat de locatie en draaiuren van machines registreert en waarmee je onderhoud en inzet van machines kunt plannen. Het systeem werkt met een kleine ’connector’ op de machine dat de gegevens via bluetooth naar de smartphone van de gebruiker of voorman stuurt.

  Smart Gardening
  Ook voor de consument zet Stihl in op digitalisering met de Smart Garden Hub. De Smart Garden Hub fungeert als hart van een elektronische ’tuinsysteem’ waarmee je via domotica oplossingen als Alexa (van Amazon) de iMow robotmaaier en tuinverlichting moet kunnen gaan bedienen. Ook kun je online, aan de hand van het weerbericht en/of met vochtsensoren een beregeningsinstallatie bedienen.

  Accumaaier
  Een interessante nieuwigheid voor hoveniers is de nieuwe professionele accumaaimachine RMA 765 V. Eerdere accumaaiers waren vooral gericht op de particuliere markt en waren gebaseerd op bestaande modellen. De RMA 765 V is een geheel nieuw ontwerp, en heeft een heel ander uiterlijk dan men gewend is. Grote zwenkwielen voor maken de machine wendbaar, een opening aan de voorkant maakt het mogelijk hoog gras te maaien, zonder onderdelen te vervangen kun je schakelen van mulchen naar vangen en andersom en werksnelheid aanpassen doe je met een draaiknop aan het stuur. Deze machine zal 3 uur kunnen werken op een batterijlading, ca €2200,- gaan kosten en in 2019 op de markt komen.

  MS 500i
  Ook de liefhebbers van krachtige motorkettingzagen kwamen aan hun trekken. Stihl introduceerde de MS 500i; de eerste kettingzaag met elektronische brandstofinjectie die in serie wordt gebouwd. Door dit systeem start de machine gemakkelijk en accelereert de ketting van 0-100 km/u in slechts 0,25 seconden. Door het gebruik van lichtgewicht materialen en het feit dat deze machine geen carburateur heeft is de gewicht/vermogen verhouding 1.24 kg/kW.

   

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties