Stihl tekent partnerovereenkomst met NL Greenlabel

Stihl en NL Greenlabel gaan samenwerken aan duurzame gebiedsontwikkeling waarbij klimaat, natuur en mens samengaan. In het bijzonder gaat het om een duurzame inrichting en beheer van tuinen, terreinen en gebieden, met aandacht en respect voor mens en omgeving alsook voor de kernwaarden van NL Greenlabel.

De samenwerking werd ondertekend op GroenTechniek Holland in Biddinghuizen. Medeoprichter van NL Greenlabel Lodewijk Hoekstra: „Samen met 200 organisaties werkt NL Greenlabel aan het vergroenen en duurzamer maken van Nederland. We zijn erg trots dat een sterke speler als Stihl, die al zo lang een vaste waarde vormt voor de groene professional, zich bij ons wil aansluiten.”

Voetafdruk
Als wereldwijd toonaangevende fabrikant draagt Stihl een bijzondere verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu. Samen met NL Greenlabel wil Stihl haar verantwoordelijkheid op dit vlak verder concretiseren. Zo wil het bedrijf ook bij haar eigen partners en klanten een cultuurverandering teweegbrengen. Door extra inspanningen te leveren op lokaal en regionaal vlak, met medewerking van het dealernetwerk, moet samen de ecologische voetafdruk worden verminderd.

Ook in de productie worden voortdurend aanpassingen gemaakt om duurzaam te produceren. Verder startte Stihl in 2012 een Corporate Social Responsibility-programma om dit historisch gegroeide thema op een strategische manier aan te pakken. Om het  tekort aan bossen in Europa tegen te gaan, heeft Stihl Benelux natuurverenigingen financieel gesteund met de aankoop van grond voor de aanplanting van nieuwe bossen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties