Bloem en Blad Studente Groene Welle eerste bij Skills Heroes

  Studente Groene Welle eerste bij Skills Heroes

  0

  Esther Weijenberg, studente Bloem & Styling van de Groene Welle in Zwolle, is eerste geworden tijdens de nationale finale mbo-vakwedstrijden Skills Heroes in RAI Amsterdam.

  De studente had zich goed voorbereid en kwam de verschillende voorrondes goed door. Esther: ‘Wanneer ik een opdracht kreeg, ging ik eigenlijk gelijk al dingen bedenken. Ik heb veel getest en veel overlegd op school en op mijn werk.’ Tijdens Skills Heroes kregen Esther en de andere kandidaten verschillende opdrachten, die werden beoordeeld door een vakjury. Esther ontving in totaal 558 punten, ruim 40 punten meer dan de nummer twee, Gerjanne Muis van AOC Terra. De bronzen medaillewinnaars (ex aequo) waren Astrid Meijerink van AOC Oost en Esther van Zuidland van Edudelta Onderwijsgroep.

  Abu Dhabi

  Esther heeft zich nu gekwalificeerd voor een volgende uitdaging: WorldSkills 2017, het WK voor beroepen. Dit event vindt plaats van 14 tot en met 19 oktober in Abu Dhabi, de Verenigde Arabische Emiraten. Zo’n 1.300 jongeren tot 25 jaar nemen het daar op tegen vakgenoten uit 58 landen. Binnenkort wordt bekendgemaakt welke Nederlandse winnaars naar het WK gaan.

  Skills Heroes

  Met Skills Heroes benadrukt WorldSkills Netherlands, de mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het belang van vakmanschap. Naast Skills Heroes organiseert WorldSkills Netherlands ook vakwedstrijden voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool (Skills Juniors) en vakwedstrijden voor vmbo’ers (Skills Talents). WorldSkills Netherlands begeleidt ook Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en Wereldkampioenschappen voor beroepen.

  Bron en foto’s: Skills Heroes, De Groene Welle