Studenten strijden om winst op onderlinge beroepenwedstrijd

Door de aanhoudende coronamaatregelen vinden er dit jaar geen beroepenwedstrijden in het mbo plaats. Om studenten van Terra MBO toch een extra uitdaging te bieden en een kans te geven om hun talenten te laten zien, vond vrijdag 12 maart een onderlinge wedstrijd plaats.

De interne beroepenwedstrijd Groene Ruimte werd gehouden in de kas van Terra Meppel.

Tijdens de interne beroepenwedstrijd Groene Ruimte streden studenten van de opleiding Hovenier niveau 3 en 4 van de vestigingen Meppel, Eelde en Groningen om de winst. De wedstrijd vond plaats in de kas van Terra Meppel. Om 8 uur ’s ochtends kregen de deelnemers het tuinontwerp, matenplan en een overzicht van de materialen die ze in de nieuw aan te leggen tuin moesten meenemen.

Livestream

Vakdocenten en coaches stonden aan de zijlijn, maar mochten zich niet bemoeien met de uitvoering. Vanwege de huidige maatregelen was publiek niet toegestaan. Daarom was de wedstrijd via een livestream te volgen.

Deelnemers ontvingen het tuinontwerp, matenplan en een overzicht van de materialen die gebruikt moesten worden.

Een deskundige jury beoordeelde de studenten en keek of de maatvoering overeen kwam met de gegevens uit het ontwerp en of alle materialen in het ontwerp terugkwamen in de uitvoering. Daarnaast lette de jury op de mate van veilig werken en een ergonomische werkhouding.

Winnaars

Aan het eind van de dag werden de winnaars bekend gemaakt. Het team van Terra Meppel (Mart Smand en Rick Woltman) haalde de meeste punten en won daarmee de beroepenwedstrijd Groene Ruimte 2021. Team Terra Eelde (Rik Bont en Jos Roossien) eindigde tweede en op de derde plaats eindigde team Terra Groningen (Marik Bos en Hilvert de Wit).

Het team van Terra Meppel, bestaande uit Mart Smand en Rick Woltman, haalde de meeste punten en won daarmee de beroepenwedstrijd Groene Ruimte 2021.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties