Tuin van het Jaar 2018 gewonnen door De Rooy Hoveniers

  De rustgevende, subtiele patiotuin van De Rooy Hoveniers uit Dussen is verkozen tot Tuin van het Jaar 2018. VHG-directeur Egbert Roozen overhandigde de prijs zaterdag op de VHG Vakdag op TuinIdee aan eigenaar Günther de Rooy. De inzending kreeg daarnaast ook de meeste stemmen op Facebook en won daarmee tevens de publieksprijs.

  De jury was bij het tuinbezoek meteen onder de indruk van deze mooie, omsloten tuin. Uit het rapport: „De eigenaren kunnen dagelijks in een prachtige, smaakvolle groene omgeving genieten van het buiten zijn, in elk seizoen. Mede door de nieuwe lage ramen is de buiten-binnenbeleving optimaal. Het gevoel ontstaat direct betrokken te zijn bij de tuin. Dat is een grote verdienste van deze hovenier, die het is gelukt een grootse tuin te ontwerpen en aan te leggen op een relatief klein oppervlak. De Rooy Hoveniers heeft dankzij een goede plantenkennis originele keuzes gemaakt en planten in een prachtige compositie op de juiste plek gezet. Wat is er in alle rust veel te beleven en te ontdekken! Het geheel oogt als vanzelfsprekend, dus daar is heel goed over nagedacht. De harmonie in de texturen en kleuren van de verschillende levende en dode materialen maakt deze tuin tot een heerlijke oase.”

  Verguld
  Uiteraard was De Rooy zeer verguld met de dubbele winst in de Tuin van het Jaar-verkiezing: „We wilden heel graag deze prijs winnen. Deze tuin is anders dan doorgaans wordt gemaakt, ook voor onszelf. Het is niet allemaal ingekaderd, maar heeft een grote mate van spontaniteit. Dat wilden we graag laten zien. Ik nodig mijn vakbroeders uit om volgende keer ook mee te doen. Inzenden is niet heel veel werk en mooie tuinen zijn er volop. Dat moeten we uitventen!”

  Nominaties
  Op de prijsuitreiking werden alle deelnemers besproken en van alle ingezonden tuinen werd een uitgebreide video getoond. Dit jaar waren er zeven, zeer verschillende nominaties. Van een enorme landschapstuin in Eindhoven tot een rij compacte voortuinen die gezamenlijk was ontworpen. Dat maakte het de jury, die naar eigen zeggen ’appels met peren’ moest vergelijken, niet erg makkelijk.

  Naast de patiotuin van De Rooy Hoveniers waren de volgende tuinen ook genomineerd voor Tuin van het Jaar 2018 (klik op de link voor een videopresentatie):

  Moderne leef-werktuin met buitenkamer, Somers Hoveniers
  Weelderige, bloemrijke villatuin, Fons Linders Tuinmeesters
  Lounge-leeftuin
  met Marokkaans tintje, Hendriks Hoveniers
  ’Tropische verrassing’-tuin
  , Paul Casteleijn Hoveniers
  Compacte groene voortuinen, Lindenbosch tuinarchitectuur
  ’Stylish’ stadse gezinstuin, Biesot Tuinen en Parken

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties